Holothele incei

Holothele incei

F. O. P.-Cambridge, 1898


синоними:
  • Hapalopus incei
Разпространение на Holothele incei

Разпространение: Тринидат, Венецуела.

Паяците от род Holothele са едни от малкото американски тарантули, които нямат защитни косъмчета. В представителите на рода се среща албинизъм. Holothele incei е малка тарантула, която има интересна окраска и сравнително кротък и плашлив нрав. Отровата му не е опасна, но паякът е много бърз, затова трябва да се внимава при манипулации. Може да се отглеждат и размножават на групи в достатъчно голям терариум с множество укрития и възможност за копаене. Често правят втори пашкул за едно оплождане. Женската снася три седмици след чифтосването, а малките излизат от пашкула след още четири. Максимален брой яйца: ~100. Holothele incei има добър апетит и безпроблемно се справят с щурци по-големи от тях. Растат изключително бързо – мъжките съзряват за 7-8 месеца, женските - за 1,5 години. Женските живеят 7+ години.

Размери: Женските Holothele incei достигат 7,5 см. размах на краката и 3 см. дължина на тялото. Мъжките са много по-дребни (до 5 см. размах на краката).

ТЕРАРИУМ

Тези тарантули обичат да копаят, затова им предоставете тази възможност (дълбок десетина сантиметра субстрат). Правят мрежа от тунели облепени с много паяжина. Максимални размери за терариума: 15х15х15 с добро, но с малка площ, проветрение. В съд с размери 30х30х45 може да отглеждате 5-6 паяка.

ТЕМПЕРАТУРА и ВЛАЖНОСТ

Температура: 24-27°С. Целият субстрат трябва да е влажен, дори мокър. Влажност: 75-85%.линк към дискусионна тема: http://exotic.bg/forum/index.php/topic,444.0.html
© exotic.bg 2007 - 2015 | XHTML | CSS | карта на сайта