Grammostola iheringi

Grammostola iheringi

синоними:
  • Grammostola iheringi, Keyserling, 1891
  • Grammostola gigantea
  • Eurypelma iheringii
Разпространение на Grammostola iheringi

Разпространение: Южна Бразилия - Rio Grande do Sul; Santa Catarina; Parana по поречието на Rio Grande.

Липсата на агресивно поведение, големите размери и ярка окраска, правят Grammostola iheringi един от най-добрите избори за първа тарантула. Както повечето представители на род Grammostola, рядко хвърля уртикарни косъмчета. Въпреки, че живее в тропическите дъждовни гори Grammostola iheringi е подложена на много ниски нощни и зимни температури. Пресъздаването на тези температури (особено 2-3 месечна „зима”) в терариумни условия е от изключителна важност за успешното размножаване. Често се срещат в края на горите и по пасища, където използват нагорещените през деня камъни. Така остават активни и през студените нощи.

Високата им цена се дължи на трудните условията за размножаване и строгите закони за легален износ на животни от Бразилия.

Изключителни дълголетници са. Бразилски биолог отглежда диво уловен, полово зрял мъжки от 6 години. Все още няма точни данни за продължителността на живота при женските.

Размери: Grammostola iheringi е един от най-големите представители на род Grammostola. Размахът на краката надминава 20 см.( до 25см.), дължина на тялото 7-8 см.

ТЕРАРИУМ

Тази едра тарантула се нуждае от просторен терариум. 50х30х20 е напълно достатъчен за възрастно животно. Копаят с удоволствие. Чувстват се добре и се държат спокойно при наличието на укритие или ако им се предостави възможност да изкопаят сами такова.

СУБСТРАТ

Подходящи са торф или кокосов субстрат. Десет сантиметров слой. Две трети от субстрата се поддържат влажни. Препоръчително е да се сложи черен камък (или керамика) под горещата „точка”. Необходим е и широк съд с вода.

ТЕМПЕРАТУРА и ВЛАЖНОСТ

Дневна температура 22-25° C, с гореща „точка”, където температурата да достига 30° C. Нощна температура 18-20° C. През зимата се поставя в не отоплено помещение (в местообитанията им, зимните температури падат до 5-10 °C). Влажност 65 – 75 %.линк към дискусионна тема: http://exotic.bg/forum/index.php/topic,421.0.html
© exotic.bg 2007 - 2015 | XHTML | CSS | карта на сайта