Cyclosternum fasciatum

Cyclosternum fasciatum

O. P. - Cambridge, 1892синоними:
  • Davus fasciatus
Разпространение на Cyclosternum fasciatum Разпространение на Cyclosternum fasciatum

Разпространение: Cyclosternum fasciatum се среща в Коста Рика.

Cyclosternum fasciatum е малка и красива тарантула, която за разлика от останалите видове, запазва окраската си по време на растежа. Расте сравнително бързо, мъжките достигат полова зрялост за 1,5 – 2 години, а женските 2 - 2,5. Продължителността на живота(при женските) е 10-15 години. Бърз и нервен паяк е, който може да прояви и агресия. Няма данни за ефекта от отровата, обикновенно не хвърля уртикарни косъмчета. Не се препоръчва за начинаещи.

Размери: Cyclosternum fasciatum достига размах на краката 10 - 12 см и тяло ~ 5 см.

ТЕРАРИУМ

В природата Cyclosternum fasciatum е копач, но не се закопава на дълбоко, а строи тунелите си под самата повърхност. В терариумни условия може да се задоволи и с изкуствено укритие. Терариум с размери 17 х 17 х 17см. е напълно достатъчен за възрастен индивид. Както при всяка влаголюбива тарантула, вентилационните полета трябва да са с малка площ, но адекватно разположени (на нивото на субстрата и тавана/една от страните).

ТЕМПЕРАТУРА и ВЛАЖНОСТ

Cyclosternum fasciatum изисква температура 26-28°С и високата влажност (75 – 80 %), която може да се осигури от съд за вода с голяма повърхност, поставен близо до вентилационните отвори. При възрастните тарантули не е необходима честа пулверизация.линк към дискусионна тема: http://exotic.bg/forum/index.php/topic,445.0.html
© exotic.bg 2007 - 2015 | XHTML | CSS | карта на сайта