exotic.bg форум.

Други домашни любимци => Проблеми при котките => Темата е започната от: papi в 30 Август 2010, 15:30:51Титла: Малко болно коте
Публикувано от: papi в 30 Август 2010, 15:30:51
Днес намерихме с приятели едно коте в един двор и там хората ни казаха, че майка му я няма и не е хранено от няколко дни. Имаше много замърсени очички и го заведохме на ветеринар. Той ги почисти, но се оказа че едното оченце вече го няма, а за другото няма как да знаят защото не искала да го отварят-можело само да се отвори след като е почистено. Купихме антибиотик и ни казаха с какво да го храним дадохме му лекарството и малко прясно мляко ( казаха да го храним със половин чашка мляко и в нея разбити 2 жълтъка ) . Сега е на тавана в един кащон увито в парцалчета и (дано) се чувства добре. Искам да питам може ли някакъв съвет как га го накарам да се оправи по-бързо  ??? Доктора каза че ако след 2 3 дни е живо да го заведем на контролен преглед. Та който знае какво повече да направя да предложи :) Много мерси предварително {thumbup}


Титла: Re: Малко болно коте
Публикувано от: Poecilotheria1997 в 30 Август 2010, 18:48:57
Значи котенцето се храни 3 пъти на ден. После му се прави лек масаж на коремчето и се оставя да спи сега единственото което ще прави ако е още бебе е ядене и спане ако е горе долу на месец и половина няма да спи чак толкова. Най-големи шансове има като е оставено на спокоиствие   {withstupid}


Титла: Re: Малко болно коте
Публикувано от: Мъни в 30 Август 2010, 22:25:07
НИКАКВО ПРЯСНО МЛЯКО!!!
Сериозно ли ветеринар ви е поръчал това?  :o Адаптирано мляко-най-добре котешко, ако няма-човешко. В краен случай кисело мляко или извара (обезсолена).


Титла: Re: Малко болно коте
Публикувано от: Ha7eR в 30 Август 2010, 23:33:07
Още по-интересна е комбинацията прясно мляко + жълтъци...
Ако все пак го храните с това нещо, имайте предвид, че от жегата се разваля за половин час.


Титла: Re: Малко болно коте
Публикувано от: papi в 31 Август 2010, 01:13:56
Ами ще видя дали ще мога да намеря адаптираното мляко,а докато намеря да пробвам ли това от лекаря или  кисело мляко със спринцовка  ??? защото със биберон се дърпа и му го давахме със спринцовка ( то пак се дърпа ама го пие като има мляко в устата). А сега малкото е добре дадухме му 40 милиграма( трябва ли повече защото немога да преценя (храним го с спринцожка)) прясно мляко антибиотика и му потърках коремчето то почна да мърка и се поуспокои и го оставихме :) После аз се качих и оставих при него една бутилка с топла вода защото ветеринаря каза да "се гуши като при майка му" :) Утре ще видя как е и пак ще пиша. А котето според мен е на повече от месец окосмено е  ??? утре ще направя снимки да го видите {photo}


Титла: Re: Малко болно коте
Публикувано от: mitakagt14 в 01 Септември 2010, 14:33:12
Дай да видим снимки да преценя какво трябва изгледъл съм 2 кучета и 3 котенца слепи... :)


Титла: Re: Малко болно коте
Публикувано от: papi в 02 Септември 2010, 12:04:54
Котето е починало може би през тази нощ  {priest} Нямаше какво да направим тъй като от 2 дни отказваше да яде (ние го хранихме на сила, но то даже не се опитваше да гълта ) и нямаше сила и затова не качих снимки не мисля че можеше да се направи нещо :( Погребахме го на тепето -Младежкия хълм {priest} Сега мога да кажа нека почива в мир  {priest} Мерси :) на хората :) които даваха съвети :) и помогнаха :)


Титла: Re: Малко болно коте
Публикувано от: mitakagt14 в 02 Септември 2010, 13:52:38
Ееее... жалко за котенцето :(


Титла: Re: Малко болно коте
Публикувано от: loksaer в 02 Юни 2012, 15:07:21
НИКАКВО ПРЯСНО МЛЯКО!!!
Сериозно ли ветеринар ви е поръчал това?  :o Адаптирано мляко-най-добре котешко, ако няма-човешко. В краен случай кисело мляко или извара (обезсолена).

Моята котка сме я изгледали от новородено с прясно мляко и капкомер, сега е на 13 години ! ;)
Какви котешки, какви човешки млека, те лесно се намират ;D Какъв е проблема в прясното мляко ?


Титла: Re: Малко болно коте
Публикувано от: sunny в 30 Май 2016, 12:05:47
Жалко за мъничето, наистина. Много е важно захрванването, но не по-малко важно е обезпаразитяването. Понеже имам сходен случай - отглеждам мъничко бездомно коте от 2 седмици се чудя какво да използвам за обезпаразитяване. Като цяло се чувства добре и се храни редовно, но вече няколко пъти повърна и мисля, че има чревни празити.

Все още не е водено на лекар, но мисля за паразитите да действам на своя глава. Поръчах едни билкови капки, които, щом пристигнат започвам курса.

Това са капките Purify - ако някой може да каже нещо за тях, преди да съм започнала курса ще се радвам да чуя мнението му.