exotic.bg форум.

Влечуги => Гекони => Темата е започната от: ELDEREST в 02 Септември 2008, 13:58:30Титла: Избор на гекон
Публикувано от: ELDEREST в 02 Септември 2008, 13:58:30
Тъй като до сега съм си гледал само змия и тарантулки ми се прищя да си взема гекончета, но пък тогава се запитах какво по точно ще ми трябва... А и леко ме наплашиха, тъй като ми казаха, че геконите изисквали страшно много грижи, а аз доста честичко отсъствам за по седмица. Та беше ми любопитно дали ще мога да си гледам гекончета {wonder} И какво ми е нужно за терариума и за тях ??? (Все още не съм решил какви ще са гекончетата)


Титла: Re: Избор на гекон
Публикувано от: reptilian в 02 Септември 2008, 14:28:26
Еми ,всичко зависи от вида гекони - примерно леопардовите гекони са много лесни за отглеждане ,но пък кадифените ивичести са супер кекави . За първи гекони бих ти препоръчал леопардови - могат да издържат седмица и нещо без храна ,кротки са ,растат бързо ,стават големи и са много лакоми ,също така живеят дълго . Тъй като са нощни животни не им трябва UV лампа ,а само калцйй . В момента Гого продава малки :

http://terraristic.net/forum/index.php/topic,1142.0.html

Mога да ти осигуря ,че гекончетата му са супер и в много добро здраве (моето е от него) ;)


Титла: Re: Избор на гекон
Публикувано от: victoria_981 в 27 Ноември 2010, 22:40:28
Гекона е точния любимец за теб специално за леопардовия говоря защото до колкото съм чела другите са малко по притенциозни....значи гекончето издържа до месец без храна, но не го пробвай...ако ще избираш гекон гледаш да са му бистри очите да няма рани и обелвания и да има определена дебелина на опашката...това е за избора а за отглеждането ако не знаеш как се гледат чичо гугъл ти е насреща {google}


Титла: Re: Избор на гекон
Публикувано от: Сашо в 15 Юни 2019, 14:51:31
А можете ли да ми препоръчате някое също така топлолюбиво геконче, различно от Леопардовото?